Licht en lucht in uw kot

Geen categorie

Via deze pagina’s willen we jullie heel graag meenemen in onze ideeën. Hoe we jouw project zullen aanpakken. Welke vragen we voor jullie hebben. Waar we bij jullie project naar zullen proberen streven. En vooral hoe we onze ideeën al hebben toegepast in onze projecten. We hopen jullie mee te nemen in de binnenkant van ons hoofd. Want zoals je weet bekijken we alles graag eens binnenstebuiten.

Licht en lucht in uw kot!

Vandaag belangrijker dan ooit.
Van smalle rijwoning tot villa, het is in elke woning mogelijk. En het is bij eender welk van onze projecten een must! De titelfoto duidt in één oogopslag verschillende mogelijkheden aan om zoveel mogelijk daglicht in je huis toe te laten.
nieuwbouwwoning Hendrik Mertensstraat Kruibeke

Koepels
Daglicht werkt altijd. Voldoende ramen zijn dus nodig, maar loodrecht zonlicht doet zelfs drie keer meer licht invallen dan via de verticale wanden! Het hoeft zelfs geen grote lichtstraat te zijn. Een koepeltje met diameter 60cm doet al wonderen, zo lang het maar in verhouding is tot de ruimte. Het verschil zit hem natuurlijk in de kostprijs. Al zijn er nu heel wat modellen op de markt om bij elk project ‘daklicht’ te kunnen integreren. Zelfs betreft de bijhorende zonwering zijn de mogelijkheden eindeloos. Het lichtspel op zonnige dagen krijg je er gratis bij.
pinterest-dag(k)licht

Vide
Ademruimte, lucht, …. ook de hoogte van de ruimtes speelt een rol. Denk aan een vide, splitlevel, mezzanine, … Allemaal dure woorden om gewoon ‘leegte’ te creëren in je huis door middel van een balkon. De vide zorgt voor contact tussen twee verdiepingen wat hoge grote ramen mogelijk maakt. De hoge ruimtes geven dan weer ademruimte.
De leegte zorgt dus voor ruimte … straf hé!
pinterest-vide

Kleur
Daglicht combineer je het beste met kleur. Natuurlijk licht kan soms zeer koel aanvoelen maar eens het op de zachtgroene, gele muur valt baadt de ruimte in warmte. Uiteraard zijn er ook rustruimtes nodig in wit, kies dan voor een warm wit (bv Ral 9010), zelfs dan zullen de muren warmte afgeven. En last but not least combineer kleur en doe eens zot in uw kot. Een kleurtje kan je later nog aanpassen. En in een voldoende licht en luchtige ruimte is zelfs een zwart plafond denkbaar.
pinterest-kleur in je interieur

Voila, in het kort uitgelegd hoe we er in jullie project naar zullen streven zoveel mogelijk licht en lucht te creëren. Want van daglicht worden we gelukkig. En als jullie gelukkig zijn, dan zijn wij dat ook!