Verbouwing rijwoning tot B&B Gent

nieuws, privéwoningen

Het begon met de verbouwing van een kleine arbeiderswoning met koertje in het centrum van Gent.  Maar na een inspirerende reis, besliste deze ondernemende bouwheren om hun woning om te vormen tot een echte B&B.  En zo ontstond voor ons de uitdaging om het complexe programma binnen het beperkte volume te realiseren.  De strikte voorschriften van stedenbouw, monumentenzorg en brandweer zorgden voor bijkomende randvoorwaarden, maar werden aangewend om een ruimtelijk en licht concept te realiseren.

Op vraag van monumentenzorg werd de ruimtelijke indeling van de bestaande bebouwing zo veel mogelijk behouden, evenals enkele typische architecturale kenmerken.  De invulling werd echter volledig aangepast aan het nieuwe programma.  De B&B kamers bevinden zich op het gelijkvloers.  Dankzij de patio baden ze in het licht, net als de bestaande traphal, die met zijn hedendaagse invulling een echte eyecatcher geworden is.

Wij zorgden voor een ruw canvas, dat door de bouwheren vrolijk werd ingevuld.  Je kan in dit kleurrijk Gents pareltje logeren omringd met jong Belgisch design.  www.graafgent.be

(c) Thomas Rouckhout – http://thomasrouckhout.com/profile

 

Graaf.
Sint-Margrietstraat 52
9000 Gentinfo@graafgent.be
Gwynn +32 495 76 36 56
Kenzo +32 488 86 86 10

https://www.graafgent.be/
facebook
instagram