Uitbreiding sporthal De Dulpop met sportzaal

architectuurwedstrijden, nieuws
Uitbreiding sporthal “De Dulpop” met sportzaal voor dans- en bewegingssporten te Bazel.

Bovenop de kleedkamers van het bestaande sporthalcomplex De Dulpop werd een nieuwe zaal van ca. 300m2 gebouwd. Voor de bereikbaarheid van de zaal en voor het autonoom gebruik werd nog eens ca 300m2 voorzien met trap- en lifthal, keuken, bar en sanitair. De zaal is opdeelbaar in 2 delen door een mobiele wand met spiegels. Een multifunctionele kastenwand zorgt voor het het wegwerken van technieken, akoestische opsplitsing ten opzichte van de bestaande sporthal en uiteraard zorgt de kastenwand voor bergingcapaciteit voor de verschillende sportverenigingen.

Betreft stabiliteit was reeds bij de oorspronkelijke bouw van het sporthalcomplex voorzien dat deze zaal op termijn zou kunnen gebouwd worden. Betreft technieken was het enkel nodig om aan te koppelen aan de bestaande technische installaties. De bestaande technieken van de Dulpop werden reeds recentelijk vernieuwd waarbij reeds voorzieningen werden getroffen om de nieuwe zaal te kunnen uitrusten.

Voor de inrichting werd maximaal ingezet op comfort. Een naadloze zachte vloer, akoestische plafonds, zonwering, verduistering, dimbare ledverlichting enz. Verder heeft de zaal een prachtig uitzicht op de Polders van Kruibeke en de voetbalvelden.

Feestelijke opening voorzien voor april 2020 wat door de huidige coronamaatregelen wordt verplaatst naar een latere datum.

In samenwerking met:          AGB Kruibeke – sportdienst Kruibeke – algemene aannemer Alpas nv – Ingenieursbureau Alex Bertram – Vigoris Energy Consulting

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren