Verbouwing rijwoning Burcht

nieuws, privéwoningen

Spelen met bouwhoogtes

2070 Burcht, Antwerpen

Een typische rijwoning met keuken en badkamer aan de gesloten achtergevel verbouwen tot een licht en luchtig geheel was de uitdaging. De bijgebouwen werden afgebroken en het bestaande reeds gerenoveerde hoofdgebouw werd behouden. Door te werken met een doorzicht van voor- tot achtergevel werd er licht gebracht doorheen de hele woning. Omwille van het niveauverschil tot de straat was het mogelijk de nieuwe ruimtes in vrije hoogte te variëren tot zelfs 3m40. De badkamer werd op verdieping voorzien wat extra ruimte brengt in de keuken, waarna een terrasoverkapping zorgt voor beschutting buiten en een aangenaam gefilterd daglicht binnenin.

Bezoek dit project op de Vlaamse Renovatiedag
registreer je voor een gratis bezoek op zondag 5 mei via: https://renovatiedag.ikgabouwen.be/project2019/71/?frm[p][]=1

achtergevel na de renovatie

achtergevel vóór de renovatie