64 sociale woningen te Borgerhout – renovatie

wedstrijden, wonen
Renoveren 64 sociale wooneenheden te Borgerhout

indeling appartementen:

het opzet voor de indeling van de appartementen bestaat erin om zoveel mogelijk doorzicht van de straatzijde richting de tuin te creëren in de leefruimten en verder een zo helder mogelijke indeling binnenin voorop te stellen. Het doorzicht zal de belevingswaarde van de appartement op zich vergroten en de bewoner laten deel uitmaken van een groter geheel. Om besparingsredenen worden zoveel mogelijk zware structuren behouden. Verder worden alle binnenwanden gesloopt en het geheel gestript inclusief verwijderen van de chapes. Kortom een tabula rasa met behoud van structuur en kolommen.

De nieuwe ruimten zullen worden ingedeeld met lichte scheidingswanden. In het ontwerp werd vooral rekening gehouden met een voldoende grote oppervlakte in de leefruimte en de bemeubelbaarheid van het appartement op zich. Exacte oppervlakte in andere ruimten zijn hieraan ondergeschikt. Alle appartementen zijn voorzien van een ruimere inkomzone, een apart toilet, en een voldoende ruime berging. Algemeen liggen de keuken en de eetplaats aan de voorgevel en de zitruimte aan de achtergevel met terras. Door de herindeling dient er af en toe een raam dicht gemaakt te worden. De raamstructuur wordt verder zoveel mogelijk behouden gezien deze gebaseerd zijn op de belijning van de gevelbeplating.

type appartementen:

In huidige indeling werd 1 extra appartement ingetekend. In blok A voorzien we op begane grond: 1 x type 4/6, 1 x type ½ en 1 x type 2/3 dit omdat de structuur van het appartement minder geschikt is om 1 groot appartement rond de inkomhal te voorzien dan wel om twee appartementen te voorzien elk langs een zijde van de gemeenschappelijke inkomhal.

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren