Nieuwbouw kantine visclub De Schubkarper Rupelmonde

architectuurwedstrijden
De werken zijn gestart en er zit duidelijk elektriciteit in de lucht!

Het heeft wat voeten in de aarde gehad maar de werken aan de kantine zijn sinds oktober 2020 gestart. Op vraag van de Vlaamse Waterweg wordt er een nieuwe visclub voorzien ter hoogte van de Kleine Gaanweg te Rupelmonde. Huidige visclub “De Schubkarper” ligt momenteel volledig in overstroombaar gebied. Wanneer het overstromingsgebied op volle capaciteit werkt krijgen de vissen wel een héél grote zwemzone ter beschikking wat uiteraard niet de bedoeling kan zijn. Een nieuwe locatie aan de andere kant van de dijk was dus noodzakelijk. De visvijver zelf is al langer klaar op het nieuwe terrein maar voor de kantine was het wachten op een vergunning.

De kantine biedt (in niet corontijd) plaats aan 60 vissers. Voor het gebouw wordt volop ingezet op natuurlijke en robuuste materialen. Het is niet toevallig dat de buitenbekleding en het buitenschrijnwerk wordt voorzien in hout. De structuur wordt eveneens opgetrokken in houtskelet wat de uitvoeringstermijn sterk beperkt. En dat is overduidelijk. We zijn nog maar net gestart en het volume staat er al. Voor de vloer kozen we voor de robuuste look van polybeton om dan in de binnenbekleding en het meubilair opnieuw volop in te zetten op hout en dit met enkele zwarte accenten.

Gezien de groene omgeving zal het gebouw uitgerust worden met milieuvriendelijke technieken. Toiletspoeling met regenwater, overtollige regenwater infiltreert volledig op het terrein, een warmtepomp voor verwarming in combinatie met verluchting, ledverlichting en dat uiteraard in combinatie met goed geïsoleerde buitenwanden en een luchtdicht geheel.

Na de bouw van de kantine wordt het terrein opnieuw aangelegd met aandacht voor het polderklimaat en inheemse begroeiing.

Als alles mee zit, smijten we de eerste vislijn in het voorjaar van 2021.

algemene aannemer: Bouwwerken Rijckaert nv

nieuwbouw kantine houtskelet in Rupelmonde nieuwbouw kantine houtskelet in Rupelmonde nieuwbouw kantine houtskelet in Rupelmonde nieuwbouw kantine houtskelet in Rupelmonde

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren