historiek Ring Partners

ons verhaal

Een stapje terug in de tijd.

Ring Partners architecten werd in 1953 opgericht door de architecten Jean Waterkeyn, Thierry Cols en Etienne van Caster, onder de naam Waterkeyn-Cols-van Caster. In 1972 werd de naam omgedoopt in architectenbureau Waterkeyn-Cols-van Caster-Weekx-Hens, nadat Paul Hens en Fons Weekx in 1965 bij het bureau kwamen. Interieurarchitect Gil Wyckmans, architect Stijn Laleman, architect Xavier De Smedt zouden zich ook nog bij het bureau vervoegen. De naam van het bureau zelf werd nog veranderd naar Architectenassociatie Antwerpen (A.A.A.) en daarna naar zijn huidige naam Ring Partners Architecten.

 

Kortom een rijke geschiedenis waar we trots op zijn!

Wist je dat het grootste deel van ons archief (1953 t.e.m. 2013) geschonken werd aan het Vlaams Architectuur Instituut? Het archief is zelfs vrij te raadplegen en bevat 682 archiefdozen, 57 verhuisdozen, 124 roldozen en 1 maquette. Een handige inventaris helpt je op weg.

Sinds 2014 werd de kern van het bureau gevormd door architect Ellen Vaerewijck en ingenieur architect Fons Weekx. Waarna het bureau in 2016 verhuisde van Antwerpen naar Rupelmonde. Ellen Vaerewijck vervoegde Ring Partners in 2006 en Isabelle Van Lierop werd na een samenwerking met A1 architecten (Sint Niklaas) vennoot in 2016. Samen hebben Isabelle en Ellen ca. 30 jaar ervaring als architect met architectuuropdrachten, gaande van (sociale/zorg) huisvestingsprojecten, kantoor- & industriebouw, scholenbouw, en private woningbouw, … Vele van onze projecten zijn uitgevoerd in opdracht van openbare besturen. Elk project bekijken we met een frisse blik. Elke opdracht is uniek, elke site bepaalt zijn eigen randvoorwaarden, waardoor we telkens een nieuwe uitdaging kunnen aangaan. En dan kijken we graag eens ‘outside the box’.