verbouwing en uitbreiding Kruibeke DKC

privéwoningen
Verbouwing en uitbreiding van een halfopen eengezinswoning.

Voor deze woning was de vraag om het gelijkvloers te herbekijken. De keuken was te groot in verhouding tot de andere ruimten en er was nood aan extra licht en lucht.
We hebben er samen met de opdrachtgever voor gekozen om de keuken te verplaatsen naar de achtergevel en uit te breiden met een glazen volume met ontbijhoek. Door strakke raamprofielen en  glas tot aan de dakrand bekomen we een maximum aan natuurlijke lichtinval.
Veel lichtinval betekent natuurlijk ook aandacht voor de zomerse dagen, en zeker wanneer deze achtergevel zuidwest georiënteerd is. Het overdekte terras met verschuifbare houten lamellen zal zorgen voor een permanente zonwering. De panelen kunnen elektrisch bediend worden en verschuiven tot waar nodig.
Binnenin wordt de keuken verbonden met de leefruimte via een multifunctionele houten opening. Via de koepel in de keuken wordt verwacht dat dit ook zal zorgen voor daglicht tot middenin de woning.