Nieuwbouw Kruibeke IVL

wonen
Nieuwbouw Kruibeke

Deze moderne eengezinswoning dankt zijn vormgeving aan de randvoorwaarden van het perceel. De maximale terreinbreedte werd volledig benut, zodat het gebouw als buffer werkt tussen de drukke weg en de lager gelegen tuin. De straatgevel is volledig dicht, met uitzondering van de inkompartij. De woning richt zich volledig op de tuin. De raampartijen zijn zo gekozen dat ze een gekaderd beeld geven.
Ook functioneel wordt een buffer voorzien naar de straatzijde. De garage en het bureel bevinden zich vooraan, de woonruimtes sluiten aan op de lager gelegen tuin. Door het plafond in zichtbeton te laten doorlopen, ontstaat een zeer open en ruimtelijk gevoel. Op de verdieping is een kastenwand geplaatst over de volledige voorgevel. De lengte wordt benadrukt door de ramen op de kopse gevels, waardoor een doorzicht doorheen de woning ontstaat.
De lange gevelstenen en het hout in bloklamellen benadrukken het bouwvolume. De oversteken zijn uitgevoerd met steenstrips om een massief stenen volume te suggereren.

voorgevel combinatie hout en gevelsteen. retomber uitgevoerd met plakstripsCVC CVC CVC

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren